مهد کودک و آمادگی خصوصی پوپک
معرفی اهداف و برنامه های مرکز پیش دبستان پوپک
امروزه با توجه به بالا رفتن سطح کیفیت آموزش و خدمات مراکز پیش دبستانی و مهدهای کودک و آشنایی اولیا با نقش و اهمیت آموزشهای پیش از دبستان د رموفقیتهای بعدی کودکان ، داشتن برنامه ای منسجم در این زمینه ضروری است .بنابراین مهدکودک بر اساس اهداف ارزشمند خود اقدام به فعالیت های مختلفی برای تعلیم و تربیت و پرورش کودکان می نمایند. این فعالیتها ار گستردگی خاصی برخوردار است و به واقع بیشتر از کاری که در دبستان برای دانش آموزان انجام می شود وقت و توان نیاز دارد.چرا که آموزش کودکان در مهدهای کودک به شیوه غیر مستقیم بوده و بیشتراحتیاجات رزانه آنان هم توسط مربی تامین می شود.
اهداف آموزشی پیش دبستانی پوپک
1-جفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی کودک با توجه به واکسیناسیون کدکان ، معاینات پزشکی دوره ای ،راهنمایی الیا در بهره گیری از مواد غذایی سالم برای کودکان و توجه به بیماریهای اگیر و غیرواگیردرکودکان
2- پرورش اجتماعی کودک و ایجاد محیط مناسببرای برقراری ارتباط به دیگر همسالان یادگیری مهارتهای زندگی ،بروز عادتهای مطلوب و احترام به قوانین و مقررات اجتماعی
3-آشنایی سازان کودکان به دین ، ائمه ، آداب و بستن فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی.
4-آموزش مفاهیم اولیه ریاضی ، علوم و معلومات عمومی به کودکان
5- کمک به رشد همه جانبه کودک از جمله رشد جسمی، عاطفی ،اجتماعی،شناختی و اخلاقی کودکان.
6-زبان آموزی و کمک به کدکان در ارتباطات کلامی از جمله گوش دادن وصحبت کردن ،شغر خواندن و آماده شدهن برای خواندن و نوشتن در مدرسه .
7-آماده کردن کودک برای ورود به جامعه بزرگتر از جمله مدرسه
8- کمک در شناسایی و حل مشکلات رفتاری کودکان
9-ایجاد زمینه برای انجام کارهای هنری مثل نقاشی –نمایش –کاردستی –موسیقی-سفالگری –و رشد حس زیبایی شناختی در کودکان
10-َآشنا کردن کودکان به جامعه ، وسایل زندگی ، وسایل نقلیه ،طبیعت پیرامون ، مشاغل ،گیاهان ، حیوانات و هر آنچه در پیرامون کودک قرار دارد.
11-ایجاد محیطی شاد ومناسب برای تفریح و بازی کودکان
12-کمک به خانواده هایی که شاغل هستند و نیاز به محیطی امن برای نگه داری و آموزش کودکانشان دارند.
13- ایجاد زمینه ای برای اینگه گ.ئگ بین رفتارهای خوب و بد تفاوت قائل شده و ناز بروز رفتارهای بد و عاتهای نامطلوب بپرهیزد.
14-پرورش هوش و استعدادهای کودکان و کمک به بروز خلاقیت آنان
برنامه روزانه پیش دبستانی و مهد کودک پوپک
مهد کودک از ساعتهای آغازین صبح با پذیرش کدکان آغاز به کار می کند حدودا تا ساعت 8:30 دقیقه اکثر کودکان به مهد آمده اند، پس از ورود اکثر بجه ها ساعت 8:30 تا 9 به ورزش – شادی –تمرین شعر و سرود و دعا و گفتگوی مربی همراه با موزیک و ترانه های کودکان پرداخته می شود. پس از آن بچه ها به صرف صبحانه و تغذیه خواهند پرداخت و به دنبال آن فعالیتهای دیگر مهد شامل :تمرین شعر و سرود –نقاشی –کاردستی –بازی در کلاس –بازی در محوطه باز حیاط – آموزش مطالب و اطلاعات عمومی ،رباضی و علوم در قالب یک موضوع انتخاب شده به نام فعالیت هدف دار انجام می شودم. نو پیرامون همان موضوع شعره ، قصه ا ، نقاشی های آزاد و آموزشی ،نمایش چاپ، پرسش و پاسخ، بازی های گروهی و آموزش و حتی فعالیت های جانبی دیگر نیز آموزش داده می شونهد. البته با توجه به تنوع مطالب،در هر روز تعدادی از فعالیت ها انتخاب می شودو در جند زنگ به مدت مزمان های حداکثر 20 تا 30 دقیقه به ناجرا در می آید. (زیرا کودکان بیش از این آ.زش پذیری ندارند)
و پس از آن با انواع بازی ها و با صرف تغذیه و انجام کارهای ضروری فواصل بین کلاسهای آموزشی پر می شود.
بیشتر کلاسهای آموزشی از ساعت 9 صبح تا 11:30 به اجرا در می آید. ودر ظهر از ساعت 13 تا 16:30 می باشد.
در صورتی که کودک از صبح تا عصر درمهد باشد در ساعت 12:30 با صرف نالهار 0مسواک زدن 0تماشای کارتون م-تلویزیون –قصه گوش دادن –کتابخوانی برای کودک-خمیربازی –بازی با اسباب بازیهای مهد-نقاشی آزاد و در مجموع به کارهایی که فعالیتهای جنبشی و حرکتی کمتری نیاز دارد می پردازد.البته امکان استراحت میان روز نیز وجود دارد ولی هیچگونه اجبازی برای خوابیدن کودکان وجود ندارد.
در نهایت مربی کودکان را (با توجه به زمان تعیین شده ) برای تحویل به اولیا آماده می کند تا به همراه والدینشان به منزل باز گردند و فردای بهتری را آغاز نمایند.
لازم به ذکر است برای آموزش کودکان از کتابهای آموزشی و برگه های آموزشی و وسایل کمک آموزشی استفاده می شود تا مفاهیم اولیه علوم –ریاضی –اجتماعی-خوش اطلاعات عمومی و بسیاری مطالب دیگر به صورت مجسم و نیمه مجسم به کودکان آموزش داده می شود.
با بازدید-اردو –دعوت از مشاغل—انجام جشنها و مراسم مختلف ،برگزاری تولد برای کودکان ،ضمن تمرین اشعار به صورت ریتمیک و کارگاههای عملی ،غنای بیشتری به اوقات کودکان داده می شود.تا کودکانی سالم،توانمند و متفکر و خلاق تحویل جامعه شوند